Të fundit

Rekrutimi në mënyrën ruse: “Pse po bërtisni si gra, mbylleni gojën”

Se “mobilizimi i pjesshëm” është shumë më i dhunshëm se sa i prezantojnë autoritetet ruse, tregon një video tjetër e krijuar në një nga sallat ku janë sjellë të rinjtë që do të rekrutohen, nga përmbajtja e videos mund të konkludohet me dhunë.

Videoja tregon se si ushtarët e ardhshëm bërtasin shpesh për të ndërprerë një zyrtar ushtarak që po përpiqet t’u komunikojë diçka atyre.

“Pse po bërtisni si një lloj gruaje?” Mbyllni gojën dhe silluni! Pse po luftoni? Pse po më bërtet”, thotë një zyrtar dukshëm i mërzitur me një ton të ngritur.

Pasi turma u qetësua pak, zyrtari tha se ata duhet të kuptojnë që tani janë ushtarë.

“Kjo eshte. Loja mbaroi. Tani jeni të gjithë në ushtri. Jeni tre ditë këtu, pastaj fluturoni dhe më pas dy javë stërvitje”, u thotë ai dhe shton se deri në fund të “operacionit special” do të marrin rroga të rregullta.

Pas kësaj, bëhet bujë dhe dikush nga publiku pyet se çfarë do të ndodhë me punën e tyre.

“Askush nuk do të të pushojë nga puna”. Vendi juaj i punës dhe puna juaj janë të sigurta”, i siguron zyrtari.

Ndryshe, pamjet kanë shkaktuar shumë komente negative nga përdoruesit e rrjeteve sociale

Të fundit

TË TJERA

Qëndro i informuar

Për të mos ju ikur asnjë lajm, regjistrohu në Paparaci