Të fundit

Shoqata e Prokurorëve të Kosovës kërkon anulimin e vendimit të qeverisë

Shoqata e Prokurorëve të Kosovës ka kërkuar anulimin e vendimit të Qeverisë së Kosovës për përgjysmimin e pagave të prokurorëve.

Të enjten, në një njoftim për media, kjo shoqatë ka bërë të ditur se e mbështet vendimin e Këshillit Prokurorial të Kosovës, për reduktim të punëve në sistemin prokurorial.

“Kjo shoqatë përkrah vendimin e Këshillit Prokurorial të Kosovës të marrë dje në takimin e vetë të jashtëzakonshëm për reduktimin e punëve të prokurorive vetëm me shërbime esenciale, për pezullimin e të gjitha format të bashkëpunimit me përfaqësuesit e Qeverisë së Republikës së Kosovës, si dhe për veprimet tjera të që parasheh vendimi i KPK-së”, thuhet në njoftimin e Shoqatës.

Ata kanë paralajmëruar se do ta kontestojnë vendimin e Qeverisë përmes rrugëve ligjore.

“Shoqata e Prokurorëve të Kosovës njofton opinionin publik se në koordinim me Këshillin Prokurorial të Kosovës do të ndërmerr veprime konkrete për kontestimin e vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës për uljen e pagave të prokurorëve, përmes rrugëve ligjore dhe organeve gjyqësore vendimmarrëse”, thuhet në njoftim.

Kjo Shoqatë ka paralajmëruar se do të shqyrtojë edhe shkeljet e mundshme të dispozitave të Kodit Penal nga ana e Qeverisë.

“Gjithashtu, do të shqyrtohen edhe shkeljet e mundshme të dispozitave të Kodit Penal të Republikës së Kosovës dhe për hapat lidhur me këtë çështje opinioni do të njoftohet me kohë”, thuhet në njoftim.

Të fundit

TË TJERA

Qëndro i informuar

Për të mos ju ikur asnjë lajm, regjistrohu në Paparaci