Të fundit

A e dini se mund të jeni alergjik ndaj të ftohtit?

Të shumtë janë ata që e urrejnë dimrin, në fakt mund të fillojnë edhe të bëjnë shaka se janë “alergjikë” ndaj të ftohtit dhe mezi presin që temperaturat e ngrohta të fillojnë sërish. Por, duke lënë mënjanë shakatë, disa njerëz janë në të vërtetë alergjikë ndaj temperaturave të ftohta.

Si të dalloni nëse jeni alergjik ndaj të ftohtit

Alergjia ndaj të ftohtit mund të shkaktojë një skuqje me kruajtje, skuqje, ënjtje dhe urtikarie në zonat e lëkurës së ekspozuar që bien në kontakt me ajrin e ftohtë, ujin ose sipërfaqet e ftohta. Reagimi zakonisht ndodh brenda pesë deri në 10 minuta pas ekspozimit ndaj të ftohtit dhe mund të zgjasë rreth një deri në dy orë, sipas Qendrës së Informacionit Gjenetik dhe Sëmundjeve të Rralla.

Të fundit

TË TJERA

Qëndro i informuar

Për të mos ju ikur asnjë lajm, regjistrohu në Paparaci