Të fundit

Këto janë kërkesat e policisë së Kosovës në protestën e sotme

Policia e Kosovës ka mbajtur një protestë sot në të cilën kanë parashtruar 14 kërkesa për qeverinë e Kosovës të cilat presin t’u plotësohen në një afat kohor optimal. Ata kanë thënë se kanë pasur kërkesa verbale e me shkrim për qeverinë por që s’kanë marrë përgjigje, po ashtu është bërë e ditur se ata kanë dërguar edhe një peticion me 5700 nënshkrime në Kuvendin e Kosovës por që s’kanë marrë përgjigje.

Policët kanë kërkuar kushte bazike të punës dhe trajtim të dinjitetshëm duke filluar nga veshmbathjet, mjetet e punës e mjetet logjistike, shkruan Paparaci.com.

Ata kanë kërkuar gjithashtu që shtesat e rrezikshmërisë të jenë nga 25 deri në 50 përqind të pagës dhe kjo të mos kufizohet për punën në lokacione të caktuara.

Policët kanë kërkuar pensionim në moshën 55 vjeçare, njëlloj si pjesëtarët e FSK-së dhe gjithashtu sigurim jetësor dhe rritjen e fondit për shërbime shëndetësore.

Ata kanë kërkuar shujta për të gjithë pjesëtarët e Policisë, shtesa për fundvit për policët e dalluar e pagesë të udhëtimit për policët që udhëtojnë nga larg.

Kërkesë tjetër ka qenë gjithashtu edhe rikthimi i përvojës së punës në 0.5 dhe njohja e kualifikimit shkollor.

Fjalimi i plotë:

Sot jemi këtu që t’i përcjellim, përkrahim dhe paraqesim publikisht kërkesat legjitime të të gjithë pjesëtarëve të policisë edhe këtyre këtu prezent e edhe atyre që janë në kryerje të detyrave zyrtare. Deri më tani kemi adresuar kërkesa me shkrim e kemi patur takime me qeveritarë, kemi patur kërkesa verbale e kemi dërguar në Kuvend një peticion me pakënaqësitë e pjestarëve të policisë së Kosovës me rreth 5700 nënshkrime dhe ende nuk kemi marrë përgjigje.

PK ka qenë dhe është e përkushtuar në mbrojtje të rendit dhe qetësisë publike, mbrojtjen e integritetit dhe territorit të Republikës së Kosovës bazuar në ligjet dhe Kushtetutën e Kosovës dhe nga qeveria e Kosovës po kërkojmë që t’i plotësojë kërkesat legjitime dhe ligjore të pjesëtarëve të policisë me qëllim të plotësimit të kushteve dhe mirëqenies.

Kërkesat që do t’i paraqesim sot janë me prioritet dhe duan trajtim në një afat kohor sa më optimal. Kërkesat e policisë janë:

Përmirësimi i kushteve të punës në përgjithësi siç janë:

  1. Veshmbathjet, mjetet e punës, mjetet logjistike, objektet policore duke pasur parasysh se disa objekte policore dhe automjete dhe pajisje të tjera të domosdoshme nuk i plotësojnë kushtet minimale për punë.

2. Rrezikshmëria për zyrtarët policorë të jetë e përhershme dhe të mos varet nga një vend apo lokacion i caktuar si dhe kërkojmë që shtesat e rrezikshmërisë në punë të jenë 25 deri në 50 për qind e pagës bazë dhe të formohet një komision që të bëjë rivlerësimin e nivelit dhe kategorizimin e shtesave të rrezikshmërisë.

3. Përfshirja e disa njësive të caktuara në shtesën për kushte të tregut të punës.

4. Ligji për pensionim në moshën 55 vjeçare i njëjtë me ligjin për FSK-në.

5. Sigurimi jetësor dhe rritjen e fondit për buxhetin e policisë për shërbimet shëndetësore për mbulimin e shpenzimeve për barna dhe shërbime tjera.

6. Invaliditeti i pjesëtarëve të PK-së që janë lënduar gjatë detyrës zyrtare, kërkojmë të krijohet një fond ose të caktohet një shumë e mjeteve financiare për shkallën e invaliditetit.

7. Përfshirja e stafit civil në shtesën për punë specifike.

8. Shujta ditore për të gjithë pjesëtarët e PK-së, dhe jo në mënyrë selektive.

9. Pagesa e udhëtimit të atyre që udhëtojnë larg nga vendbanimi deri në punë.

10. Shtesa për fundvit në vlerën e një page për të gjithë ata që kanë treguar përformancë të mirë gjatë fundvitit.

11. Rikthimi i përvojës së punës për vite në 0.5 siç ka qenë, po ashtu edhe njohja e kualifikmit shkollor.

12. Të rikthehen tre paga përcjellëse për zyrtarët që pensionohen.

13. Të lejohet një pagë për të gjithë pjesëtarët e policisë të cilët mund të kenë rast vdekje në familjen e ngushtë.

14. Përkujdesja për mirëqenie për pjesëtarët e PK-së që kanë rënë ose lënduar gjatë detyrës zyrtare si p.sh; shkollimi i fëmijëve, punësimi i njërit nga fëmijët ose anëtarëve të ngushtë, sigurimi i vendbanimit nëse nuk kanë.

Ne jemi të gatshëm për të diskutuar dhe shpresojmë që qeveria të ketë mirëkuptim e të na thërrasin në takim.

 

 

Video nga Paradoks

Ekskluzive: I kërkuar nga Interpoli për vr’asjen që tronditi Norvegjinë - misteri i njeriut që sillej në Ferizaj me katër identitete të rreme

Klikoni KËTU për t’u bërë pjesë e kanalit zyrtar të Paparacit në Viber.

Subscribe në kanalin zyrtar të Paparacit - Kliko KËTU

Të fundit

TË TJERA

Qëndro i informuar

Për të mos ju ikur asnjë lajm, regjistrohu në Paparaci