Të fundit

Gruaja i dhuroi kishës 4 milion euro, famullitari i merr për vete

Në Modena, një trashëgimi prej katër milionë eurosh e destinuar për famullinë është zhdukur nga arkat e kishës.

Nën akuzë ndodhet Stefano De Pascalis, para benediktinëve të Abacisë së San Pietro. Ish-famullitari së bashku me një bashkëpunëtor dhe tre profesionistë do të duhet të dalin në gjyq për t’iu përgjigjur akuzave për pastrim parash dhe përvetësim.

Një hetim nga prokuroria e Modenës kërkon të shohë qartë menaxhimin e një donacioni me vlerë katër milionë euro të lënë trashëgim nga një grua në abacinë e baballarëve benediktinë të San Pietro, në qendër të qytetit Emilian.

Në dhurimin e tokës që Bashkia kishte shpronësuar më pas duke bërë që vlera e saj të ishte pikërisht katër milionë euro të derdhej në arkën e kishës, sipas dëshirës së fundit të gruas.

Tashmë 5 persona janë nën hetim për arsye të ndryshme për krime hipotetike që flasin për përvetësim, pastrim parash dhe vetë-pastrim, janë paraardhës të abacisë dhe aktualisht ish-famullitar dhe katër profesionistë, përfshirë një konsulent financiar që zotëron një kompani në Londër.

Nën thjerrëzën e drejtësisë modenase janë lëvizjet e parave të lidhura me dhurimin që dyshohet se ka ndodhur pa informuar Curia apo urdhrin monastik dhe pa marrë, sipas prokurorisë, indikacionet e gruas që kishte bërë dhurimin e madh në favor të famullisë, për t’u përdorur për të ndihmuar të varfërit.

Tre profesionistët, në këmbim të shpërblimeve, kanë ndihmuar prelatin e lartë në një sërë operacionesh të paligjshme për të përvetësuar paratë.

E gjithë pasuria u sekuestrua nga Guardia di Finanza. Seanca paraprake do të mbahet në gjykatë në Modena më 12 prill.

Të fundit

TË TJERA

Qëndro i informuar

Për të mos ju ikur asnjë lajm, regjistrohu në Paparaci