Të fundit

Rritet fitimi neto i bankave në Kosovë

Fitimi neto i sektorit bankar të Kosovës u rrit në 80.4 milion euro në tetë muajt e parë të vitit, nga 51.4 milion euro krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, tha të martën banka qendrore e vendit.

Depozitat u rritën për 15.8% këtë vit, duke arritur në 4.66 miliardë euro në fund të gushtit.

Sistemi bankar i Kosovës regjistroi asete totale në vlerë prej 5.7 miliardë euro në fund të gushtit, nga 4.96 miliardë euro një vit më parë.

Shifrat përfshijnë rezultatet financiare të 11 bankave. Raiffeisen Bank Kosova dhe ProCredit Bank janë më të mëdhatë në mesin e tyre për sa i përket aseteve.

Të fundit

TË TJERA

Qëndro i informuar

Për të mos ju ikur asnjë lajm, regjistrohu në Paparaci